Druženje u Cigrovcu

IMGP8048

Na jučerašnjem druženju u Cigrovcu, čiji je organizator bila koalicija SDP-ZS, skupio se poveći broj simpatizera SDP-a, kao i mještana koji su imali razna pitanja za kandidata za gradonačelnika grada Pregrade Marka Vešligaja, ali i kandidata za zamjenika Ivana Škrinjara.

Nastavi čitati

Priopćenje s konferencije za novinare

srednja_priopcenjeU četvrtak 30. svibnja održana je konferencija za medije kandidata za gradonačelnika Pregrade Marka Vešligaja. Naime, proteklih je dana niz građana i građanki Pregrade primilo je uznemiravajuće pozive u kojima im se govori da će Marko Vešligaj, ukoliko postane gradonačelnik, ukinuti Srednju školu Pregrada i pripadajući Đački dom. Te su laži na konferenciji još jednom oštro demantirane. Konferenciji su prisustvovale i novoizabrana zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te saborska zastupnica Dunja Špoljar.

Nastavi čitati

Priopćenje povodom širenja laži i dezinformacija

program_slika_skolaOvih dana niz građana i građanki Pregrade primilo je uznemiravajuće pozive u kojima im se govori da će Marko Vešligaj ukoliko postane gradonačelnik ukinuti Srednju školu Pregrada i pripadajući Đački dom. Time je kandidatkinja za gradonačelnicu Pregrade Vilmica Kapac ne samo učinila ovu kampanju prljavom, nego je nanijela i značajnu štetu Srednjoj školi Pregrada čija je ravnateljica.

Marko Vešligaj kao kandidat za gradonačelnika Pregrade u više je navrata javno te u svojem izbornom programu naveo važnost školstva za razvoj grada Pregrade. Nakon godina zanemarivanja poseban je naglasak stavljen na unaprjeđenje uvjeta u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, a uz daljnju suradnju sa Srednjom školom i Visokom medicinskom školom. Svima je jasna važnost Srednje škole Pregrada za naš kraj i ona je zahvaljujući brojnim ulaganjima osigurala vrlo dobre uvjete svojim učenicima. Vrijeme je da iste uvjete imaju i djeca u dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Jednako tako nastaviti će se podupirati razvoj osnovne i srednje Glazbene škole čiji je Grad osnivač.

Uz to što Marko Vešligaj pruža potporu radu srednje škole Pregrada važno je spomenuti i činjenicu da je osnivač Srednje škole i Đačkog doma Krapinsko-zagorska županija. SDP sa koalicijskim partnerima osvojio je četvrti uzastopni mandat za vođenje Krapinsko-zagorske županije i upravo je za vrijeme vlasti SDP-a i njegovih koalicijskih partnera kako u županiji i gradu, tako i u državi izgrađena nova zgrada Srednje škole Pregrada što najbolje govori o podršci razvoju pregradskog školstva od strane SDP-a.

No, to što HDZ i njihova kandidatkinja Vilmica Kapac vode prljavu kampanju nije ništa novo i dapače očekivano je. Ali čak i od njih je previše voditi takvu kampanju preko leđa naše pregradske Srednje škole. Uznemiravati građane i građanke, učenike koje čeka još nekoliko godina školovanja, učenike koji se spremaju pisati maturu, roditelje koji planiraju upise svoje djece, profesore koji ulaže svo svoje znanje i srce u rad s učenicima. Vilmica Kapac kao dugogodišnja ravnateljica Srednje škole Pregrada time što je posegnula za ovakvim metodama ponijela se neprofesionalno te očekujemo da će nadležne institucije pokrenuti ispitivanje njene odgovornosti u širenju lažnih informacija te utvrditi štetu koja je nastala po Srednju školu Pregrada zbog njezine kampanje za gradonačelnicu.

Ovim povodom kandidat za gradonačelnika Pregrade Marko Vešligaj sa novoizabranom zamjenicom župana Jasnom Petek i saborskom zastupnicom Dunjom Špoljar održati će u četvrtak, 30. svibnja u 11 sati konferenciju za medije ispred Kuna-parka u ulici Stjepana Škreblina.

Zoran Milanović podržao Marka Vešligaja

IMGP7984

Zadnji ponedjeljak u ovom mjesecu, predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović iskoristio je za posjetu Krapinsko-zagorske županije. Tako je posjetio Oroslavlje, Veliko Trgovišće i Pregradu, gradove u kojima je dao osobnu podršku kandidatima za gradonačelnika koji su prošli u drugi krug lokalnih izbora.

Nastavi čitati

Vježba Vatrogasne zajednice grada Pregrade

976884_568532813191518_1523531501_o

Jučer sam prisustvovao vatrogasnoj vježbi koja je održana u suradnji Tifona i Vatrogasne zajednice grada Pregrade. Sudionici su prikazali iznimnu spremnost i u najzahtjevnijim situacijama. Buduća gradska uprava, kojoj ću biti na čelu zajedno sa zamjenikom Ivanom Škrinjarom, pružat će im snažnu podršku u daljnjem radu.

 

Druženje s građanima

DSC_7371

Jučerašnji ponedjeljak sam proveo u društvu svojih sugrađanka i sugrađana. Cijelo prijepodne sam, zajedno sa kandidatom za zamjenika gradonačelnika Ivanom Škrinjarom, šetao ulicama Pregrade, kao i pregradske tržnice, te pritom osobno zahvalio svojim sugrađankama i sugrađanima na ukazanom povjerenju na nedjeljnim lokalnim izborima na kojima je koalicija SDP-ZS dobila potporu 40,62% glasača. Još jednom svima zahvaljujem na iskazanoj podršci te Vas ovim putem podsjećam da će se drugi krug održati 2. lipnja! Nastavi čitati

Zahvala biračima

za_drugi_krug_zahvala

Drage sugrađanke i sugrađani, hvala vam na vašem povjerenju i iskazanoj podršci. Ne zaboravite i drugi krug, 2. lipnja, jer to je promjena koju trebamo!