Hajdaš Dončić podržao kandidaturu Marka Vešligaja i potvrdio prekategorizaciju ceste Klenice-Bušin

IMGP7746

Danas sam u društvu dr.sc. Siniše Hajdaš Dončića, ministara pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i Jurice Krleže, člana uprave Hrvatskih cesta, obišao samo dio od poražavajućih 70% neasfaltiranih nerazvrstanih cesta i ulica u Pregradi i okolici.

Konkretno, ovdje je riječ o cesti koja spaja županijsku cestu (ŽC 2096) Pregrada-Đurmanec i državnu cestu (D 206) Pregrada- Petrovsko-Krapina. Kao takva ona ujedno predstavlja i alternativni prometni pravac u slučaju nemogućnosti odvijanja prometa na jednoj od spomenutih dionica. Njome se također i prometno povezuju sela Bušin, Valentinovo, Klenice te Gornja Plemenšćina i Donja Plemenšćina.

Hajdaš Dončić je tada potvrdio realizaciju prekategorizacije iz nerazvrstane ceste (Klenice-Bušin) u županijsku cestu, također je potvrdio skori početak radova na državnoj cesti Valentinovo-Krapina gdje će se izvršiti kompletna rekonstrukcija i uređenje ceste u vrijednosti od 37 milijuna kuna.

Između ostalog, cesta ima i svoje povijesno značenje budući da je bila u funkciji i u vrijeme baruna Ottenfelsa u Bežancu, koji se njome služio, te može kao takva biti i dio turističke ponude vezane uz dvorac Bežanec ali i povećanju vinskog turizma koji se razvija na obližnjim brežuljcima.

Osim toga, zajedno smo obišli Valentinovo, dvorac Bežanec, DVD Benkovo, Klenice i Bušin, gdje smo u osobnoj komunikaciji mještana odgovarali na sva postavljena pitanja te predstavili program koalicije SDP-ZS.