Pozdravna riječ

Drage građanke, dragi građani Pregrade!

Pregrada je grad u kojem sam odrastao i proživio svoje djetinjstvo i mladost. Srednju školu i studij završio sam u Zagrebu, ali uvijek s pogledom prema Pregradi. Znao sam da ću se vratiti i živjeti u Pregradi, gdje je moja obitelj, prijatelji i moj kraj. Danas kad sam ostvario taj cilj, osjećam da to nije Pregrada kakvu sam zamišljao, a vjerujem da i vi dragi sugrađani dijelite moje mišljenje.

Zato vjerujem da Pregrada danas trebaju PROMJENE, trebamo novu upravu koja razumije stvarne probleme njezinih građanki i građana i spremna ih je rješavati.

Danas je u Pregradi asfaltirana tek trećina cesta, poslovna zona zjapi prazna, zgrada Osnovne škole je zapuštena i nosimo titulu drugog najnetransparentnijeg Grada u Republici Hrvatskoj. U našem gradu nije više moguće pogledati kino ili kazališnu predstavu, otići na koncert  jer za to nemamo prostor, udruge i mladi su prepušteni sami sebi, a posljedica svega toga je srozavanje i ukidanje naših manifestacija, što predstavlja izravni udar na našu tradiciju i izvorne vrijednosti po kojima smo prepoznatljivi.

Posljedice nedostatka vizije sadašnjeg vodstva gradske uprave su neaktivnost, neznanje i nedostatak jasnog smjera kretanja i razvoja naše Pregrade.

Zbog toga odlučio sam se kandidirati za gradonačelnika, jer smatram, da možemo i moramo bolje. Pregrada zaslužuje gradonačelnika koji će se posvetiti tom poslu, a ne gradonačelnicu koja ima dobro plaćeno i odgovorno radno mjesto u Srednjoj školi, a onda nakon radnog vremena vodi naš grad bez vizije, volje i vremena da nešto napravi. Treba nam gradonačelnik koji zna što treba mijenjati, što poboljšati, kako prekinuti s lošom praksom, kako naš grad učiniti funkcionalnim i poželjnim za život. Pregrada treba gradonačelnika koji može ići ukorak s vremenom i novim zahtjevima razvoja. Gradonačelnika koji će okupljati, a ne razdvajati, koji će brinuti o cijeloj Pregradi, jer nije nam dovoljan samo ušminkan Gradski trg. Pravo na asfaltirane putove, uređena autobusna stajališta, nogostupe, dječja igrališta imaju jednako i ljudi koji žive u našim selima.

Zato moja vizija Pregrade sadrži efikasnu gradsku upravu, dobro osmišljen gradski proračun i pravedno trošenje novca poreznih obveznika koje se podrazumijeva kad vlast ima poštene namjere i pravedne kriterije.

Vidim Pregradu kao mjesto koje kvalitetnim projektima privlači ulaganja u gospodarstvo, u turizam, u javne potrebe, mjesto gdje poduzetnici dolaze poslovati zbog kvalitetne infrastrukture i prijateljskog odnosa gradske uprave, mjesto u kojoj naši mladi sugrađani rado zasnivaju obitelj i ne iseljavaju se u potrazi za egzistencijom.

Pozivam vas da se pridružite meni i mom timu te da zajedničkim snagama donesemo u Pregradu PROMJENE KOJE TREBAMO, za bolju budućnost.

 

Vaš

Marko Vešligaj