Otvorenje Kostelske pištole

kostelska_pistola_otvorenjeDanas sam bio u Kostelu na otvaranju Kostelske uskrsne pištole, koju već tradicionalno organiziraju moji Kosteljanci i Kosteljanke. Od svoga djetinjstva pucam iz pištole, tako da sam i danas to učinio kao član PPKZŽ Kostelske pištole – Keglevićeva straža Kostel.

Na samom otvorenju su još nastupali Dubrovački trombunjeri, Požeška građanska straža, Ogulinska građanska straža, Građanska straža Bakar i tamburaški sastav Wine brothers band iz Začretja.

Ivan Škrinjar – nestranački kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnika

ivo_skrinjarGradski odbor SDP Pregrada na prijedlog predsjednika SDP Pregrada i kandidata za gradonačelnika Marka Vešligaja izabrao je uglednog pregradskog poduzetnika Ivana Škrinjara kao nestranačkog kandidata za zamjenika gradonačelnika.

Ivan Škrinjar rođen je 26. svibnja 1971. godine. Po zanimanju je inženjer elektrotehnike i vlasnik je obiteljskog obrta “ETIM” Pregrada, kojeg je osnovao njegov otac još 1980. godine, a danas zapošljava ukupno deset radnika i osam naučnika. Od 2012. godine suvlasnik je i direktor tvrtke za proizvodnju solarnih sistema “Sol-navitas” d.o.o. Pregrada.

Nastavi čitati

Sretan Uskrs

uskrs_cestitkaSretan Uskrs želi vam Marko Vešligaj, predsjednik GO SDP-a Pregrada i kandidat za gradonačelnika grada Pregrade.

Razgovor s građanima u Stipernici

DSC_4966Danas sam, zajedno sa kandidatom za zamjenika gradonačelnika Ivanom Škrinjarom, posjetio Stipernicu gdje smo se družili s građanima i ukratko im predstavili naš program. Najviše ih je zanimao dio koji se odnosi na cestovnu infrastrukturu, a u raspravi su posebno naglasili nefuncioniranje Mjesnog odbora Stipernica zbog čega su ostali uskraćeni za 300 m novoga asfalata ove godine. Nastavi čitati

Održana tribina o gospodarstvu i EU fondovima

sdp_tribina_gospodarstvo_grcicGradska organizacija SDP-a organizirala je  javnu tribinu na temu “Gospodarstvo i EU fondovi” u četvrtak, 21.03.2013. god. u 18 sati u Gradskoj vijećnici grada Pregrade. Gost tribine bio  je prof. dr. sc. Branko Grčić, potpredsjednik vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Tribini su prisustvovali: Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, saborski zastupnik i kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-HSS-HSLS za župana Krapinsko-zagorske županije, saborska zastupnica Dunja Špoljar te brojni poduzetnici i građani našega kraja.

Nastavi čitati

Razgovor s mještanima u Vinagori

DSC_4935Jučer sam razgovarao s mještanima Vinagore; glavni problem s kojim se susreću su neuređene ceste po cijelom vinagorskom području. Poseban problem je prometna uska cesta koja vodi do vatrogasnog doma, za koju smo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste pokrenuli izradu projekta za njezino uređenje.

Nastavi čitati

SDP podijelio karanfile povodom Međunarodnog dana žena

osmi_mart_imgp3458I ove, kao i svih proteklih godina do sada, GO SDP-a Pregrada je obilježila Međunarodni dan žena. Tim povodom, Marko Vešligaj, predsjednik GO SDP-a Pregrada i kandidat za gradonačelnika grada Pregrade u suradnji s Forumom mladih darovao je svojim sugrađankama karanfile uz prigodne letke u kojima se ističe da je prije 154 godine, 8. ožujka, revolucijom tekstilnih radnica koje su tražile svoja prava, započela emancipacija žena. Nastavi čitati