Priopćenje povodom širenja laži i dezinformacija

program_slika_skolaOvih dana niz građana i građanki Pregrade primilo je uznemiravajuće pozive u kojima im se govori da će Marko Vešligaj ukoliko postane gradonačelnik ukinuti Srednju školu Pregrada i pripadajući Đački dom. Time je kandidatkinja za gradonačelnicu Pregrade Vilmica Kapac ne samo učinila ovu kampanju prljavom, nego je nanijela i značajnu štetu Srednjoj školi Pregrada čija je ravnateljica.

Marko Vešligaj kao kandidat za gradonačelnika Pregrade u više je navrata javno te u svojem izbornom programu naveo važnost školstva za razvoj grada Pregrade. Nakon godina zanemarivanja poseban je naglasak stavljen na unaprjeđenje uvjeta u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, a uz daljnju suradnju sa Srednjom školom i Visokom medicinskom školom. Svima je jasna važnost Srednje škole Pregrada za naš kraj i ona je zahvaljujući brojnim ulaganjima osigurala vrlo dobre uvjete svojim učenicima. Vrijeme je da iste uvjete imaju i djeca u dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Jednako tako nastaviti će se podupirati razvoj osnovne i srednje Glazbene škole čiji je Grad osnivač.

Uz to što Marko Vešligaj pruža potporu radu srednje škole Pregrada važno je spomenuti i činjenicu da je osnivač Srednje škole i Đačkog doma Krapinsko-zagorska županija. SDP sa koalicijskim partnerima osvojio je četvrti uzastopni mandat za vođenje Krapinsko-zagorske županije i upravo je za vrijeme vlasti SDP-a i njegovih koalicijskih partnera kako u županiji i gradu, tako i u državi izgrađena nova zgrada Srednje škole Pregrada što najbolje govori o podršci razvoju pregradskog školstva od strane SDP-a.

No, to što HDZ i njihova kandidatkinja Vilmica Kapac vode prljavu kampanju nije ništa novo i dapače očekivano je. Ali čak i od njih je previše voditi takvu kampanju preko leđa naše pregradske Srednje škole. Uznemiravati građane i građanke, učenike koje čeka još nekoliko godina školovanja, učenike koji se spremaju pisati maturu, roditelje koji planiraju upise svoje djece, profesore koji ulaže svo svoje znanje i srce u rad s učenicima. Vilmica Kapac kao dugogodišnja ravnateljica Srednje škole Pregrada time što je posegnula za ovakvim metodama ponijela se neprofesionalno te očekujemo da će nadležne institucije pokrenuti ispitivanje njene odgovornosti u širenju lažnih informacija te utvrditi štetu koja je nastala po Srednju školu Pregrada zbog njezine kampanje za gradonačelnicu.

Ovim povodom kandidat za gradonačelnika Pregrade Marko Vešligaj sa novoizabranom zamjenicom župana Jasnom Petek i saborskom zastupnicom Dunjom Špoljar održati će u četvrtak, 30. svibnja u 11 sati konferenciju za medije ispred Kuna-parka u ulici Stjepana Škreblina.

10 misli o “Priopćenje povodom širenja laži i dezinformacija

 1. kak znate da je Vilmica? Možda je to plod zaključaka temeljenih na promatranju rada stranke koji gospodin Marko zastupa. Nemre se baš reći da rade sjajan posao. Bez uvrede.

 2. …od nekog običnog građanina zdrave pameti.
  tek tolko da se ne zalijećete zaključcima koje ne možete argumentirati i dokazati. loše je za kampanju.

 3. Nažalost, nije riječ samo o telefonskim pozivima. I u osobnim kontaktima s građanima se koriste istim metodama širenja laži i dezinformacija. Raspitaj se malo.

 4. dobro ljudi!!!!!pa nije svega ovoga malo previše?većina ljudi u pregradi i šire poznaju gospođu Vilmu i gospodina Marka i znaju kaj su učinili za Pregradu.kaj stvarno mislite da će ovo blaćenje i ne znam kaj sve ne utjecati na naše glasove?

  • točno to. prema tome kak se odnosite prema drugima, više govorite o sebi. mogli ste demantirat pozive ukolko ih je bilo, al ne morate prozivat i huškat ljude na svoje protivnike. daj zadržite malo dostojanstva. ak bude Marko već gradonačelnik, pa ne moram se ja slagat s njim u svakoj odluci, al da se bar ne sramim kakva je osoba prvi čovjek mog grada, e to bih bome volio.

   • Al neko huška ljude, to je HDZ. A tko se mača laća……

  • U ovoj priči Vilmica je ta koja blati i žalosno je da se jedna visoko obrazovana osoba koristi ovakvim sramotnim metodama. Stvarno joj gori pod petama.

 5. gluposti….kao da škola i dom mogu samo tak nestati….pa kaj vam je?radite iz muhe slona.uostalom,žena se za to izborila,njeno je pravo da se za to boji.

  • Naravno da škola ne može nestati, ali zakaj onda ona trubi o tome? Moj mali je jučer došao iz škole doma pun priča o tome kako više ne bude mogel ići u glazbenu jer ju bude novi gradonačelnik zatvoril. Jel to onda normalno???

 6. a mi već imamo gradonačelnika?svi oni imaju putra na glavi i vode svoje kampanje kako god to znaju…moje mišljenje je da je gospodin marko možda ipak malo trunčicu premlad i s malo premalo političkog iskustva za takvu funkciju i odgovornost..ja jesam za ono da na mladima svijet ostaje,ali ipak……no ako i uspije imat će vremena da se dokaže…

Komentari su zatvoreni.