Obilazak cesta

001

Jučer, 16.05.2013., sam u društvu načelnika općine Hum na Sutli Zvonka Jutriše i člana Uprave Hrvatskih cesta Josipa Krleže, obišao dionice cesta za koje postoji potreba rekonstrukcije u pogledu povećanja nosivosti i sigurnosti te izgradnje biciklističkih staza te nogostupa uz prometnice.

U programu koalicije SDP-ZS naveli smo kako je infrastruktura, odnosno, njezino održavanje od općeg društvenog interesa ,a samim time jedno od najvažnijih pitanja svake lokalne zajednice.

Nažalost, na području Pregrade postoji svega 30% asfaltiranih nerazvrstanih cesta i ulica (koje se u većini slučajeva ne održavaju), a da ne govorimo o ostalih 70 % koje su također u velikom dijelu loše održavane (nedostatak kvalitetne odvodnje, propusti neodržavani i izvan funkcije te njihov nedostatak na potrebnim mjestima, loša ugradnja kamenog materijala koja rezultira brzim propadanjem tih dionica, itd.). Također je zanemareno ulaganje u izgradnju nogostupa, kojih nema čak ni uz prometnice pokraj područnih škola.

U suradnji s Hrvatskim cestama te Županijskom upravom za ceste Krapinsko-zagorske županije radit ćemo na realizaciji izgradnje nogostupa, uvažavajući prioritete – blizina škola, igrališta, turistički pravci, kao i na izradi projektne dokumentacije za izvanredno održavanje i rekonstrukciju državne ceste D206 od Pregrade prema Humu na Sutli koju smo danas zajedno obišli.