Predstavljen program i lista koalicije SDP-ZS

Kandidat za gradonačelnika Pregrade Marko Vešligaj na Kunagori je predstavio svoju sliku grada za nadolazeće četiri godine te ekipu s kojom ide po svoj treći mandat

Koalicija gradskih organizacija SDP-a i ZS-a Pregrada održala je u ponedjeljak, 29. ožujka 2021. kod Planinarskog doma na Kunagori predstavljanje programa i liste za predstojeće lokalne izbore 2021. Partneri izlaze na izbore sa zajedničkim izbornim programom, zajedničkim kandidatom za gradonačelnika te zajedničkom listom za Gradsko vijeće. Koalicija koja je uspješno vodila Pregradu u dva mandata, uz podršku građana tako nastavlja suradnju za boljitak i razvoj svakog dijela Pregrade u poduzetan grad usmjeren prema uključenosti, inovativnosti i održivosti na svim poljima. 

Pregrada – grad prepoznatljiv u široj okolici

U osvrtanju na prošli mandat aktualni gradonačelnik u drugom mandatu i kandidat koalicije za gradonačelnika na izborima Marko Vešligaj istaknuo je kako je grad Pregrada je u protekle četiri godine ostvario brojne uspjehe i postao grad prepoznatljiv u široj okolici – asfaltirano je 15 km nerazvrstanih cesta u svim mjesnim odborima; uspješno povučeno 16,7 milijuna kuna sredstva iz EU fondova kojima je sufinancirano 9 velikih infrastrukturnih projekata te 4 projekta u području društvenih djelatnosti, a grad je partner u još 5 velikih projekata ukupne vrijednosti više od 10 milijuna kuna. Dodao je i da je Pregrada grad s najvećim padom nezaposlenosti uz rast zaposlenosti u Hrvatskoj u 2019. godini, svim mališanima omogućen je upis u dječji vrtić, osnovnoškolci dobivaju besplatne knjige, radne bilježnice i ostali radni materijal, a uvođenjem tehnoloških inovacija, transparentnošću i digitalnom transformacijom Pregrada je došla među top 5 malih smart city gradova u RH.

„Nastavimo u pravom smjeru“

Po osvrtanju na prijašnje razdoblje Vešligaj je predstavio program pod sloganom „Nastavimo u pravom smjeru“, kojim koalicija nastavlja daljnji razvoj Pregrade s fokusom na kontinuiranom unaprjeđenju kvalitete života građana, kroz nove investicije na području infrastrukture, gospodarstva, kulture i društvenih djelatnosti za uravnoteženi razvoj cijele Pregrade. 

„U proteklih gotovo 8 godina promijenili smo i još uvijek mijenjamo i stvaramo bolju Pregradu. Kontinuirano ulažemo u kvalitetu života građana provedbom infrastrukturnih projekata, razvijamo i podižemo razinu kvalitete usluga koje pružamo građanima, potičemo razvoj gospodarstva, kako ulaganjima u Poduzetničku zonu, tako i poreznim olakšicama koje dajemo za pokretanje gospodarskih djelatnosti. Osnažujemo naše mlade i podupiremo udruge civilnog društva u provedbi projekata s posebnim naglaskom na međugeneracijskoj solidarnosti i jačanju volonterizma. Usluge koje građanima pružamo unaprijedili smo i uvođenjem platforme Otvoreni grad, kroz koju građani mogu ostvariti svoje zahtjeve prema gradu online iz svog doma te imaju izravan uvid u potrošnju gradskih sredstava. Lista koju predstavljamo danas lista je kvalitetnih ljudi koji dolaze iz svih mjesnih odbora, svih dobnih i obrazovnih skupina, sa zajedničkom željom da se Pregrada razvija ravnomjerno i da se u njen razvoj i život uključe sve skupine društva. To je i pokretačka snaga ove liste. Mi nastavljamo sa svim projektima kojima smo podigli kvalitetu života naših građana u svim sferama života, te započinjemo nove – dogradnju dječjeg vrtića, uređenje multifunkcionalnog centra u prostorima kinodvorane i izgradnju eko bazena. Pri tome imamo podršku naših sugrađana, koje pozivam da nastavimo u pravom smjeru!“, istaknuo je Marko Vešligaj.

Na Kunagori je predstavljena i lista koalicije, u kojoj su predstavnice i predstavnici svih mjesnih odbora s područja grada Pregrade, od kojih su tri nestranačka kandidata. Tako se na listi nalaze Gordana Križanec Ružić, Zdravka Žiger, Davorka Filipčić, Zdravko Vrbanc, Zvonimir Gretić, Veronika Gajšak, Vesna Petek, Stjepan Miklaužić, Jasna Vnuk, Valentino Čep, Božo Kramarić i Ivan Škrinjar.

Podrška vrha SDP-a

Podršku Vešligaju došao je pružiti i predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin, a prisustvovali su i predsjednik ŽO SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik županijske organizacije Zlatko Brlek te kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji su prisutne također pozdravili s nekoliko riječi.

Prijenos predstavljanja liste: https://fb.watch/4yUFH-wwYA/

Odgovori