Dan grada Pregrade

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a Hrvatska, posjetio je 23.04.2017. Pregradu, i tom prilikom prisustvovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Pregrade.

U prostorima Gradske vijećnice okupljenima je prikazan kratak film o razvoju Pregrade u proteklim godinama, a gradonačelnik Marko Vešligaj je posebno zahvalio svima koji su doprinijeli da Pregrada bude ono što, po njegovu mišljenju ona danas jest, moderan srednjoeuropski gradić po mjeri svakog čovjeka. Kao najveća dostignuća njegovog mandata ponosno je istaknuo energetsku obnovu javne rasvjete, izgradnju vodospremnika na Vinagori, obnovu Područne škole u Stipernici i vrtića Naša radost u skladu s energetskim načelima, te otvaranje, transparentnost i dostupnost uprave građanima.

Nakon sjednice, Davor Bernardić izrazio je svoju podršku kandidatima za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika za predstojeće lokalne izbore, Marku Vešligaju i Gordani Križanec Ružić.

„Marko Vešligaj zaista je mnogo toga napravio za svoj kraj i zbog toga sam na njega ponosan. Želio bih da se svi krajevi Hrvatske razvijaju ovako kao Pregrada i Zagorje. Neka se po Pregradi dan poznaje.“ – poručio je Bernardić.

Rad Marka Vešligaja i Gradske uprave također je pohvalio župan Željko Kolar. „Marko nije zaboravio ni djecu ni mlade ni kulturu ni gospodarstvo. – U Pregradi se sve jednakomjerno razvija, a ono što mi je posebno drago je to što Marko shvaća da su najvažniji ljudi s kojima ima odličnu sinergiju“ – naglasio je krapinsko – zagorski  župan.